Luottokortit – Talleta kätevästi maksukortilla

Visa MastercardLuottokortit ovat olleet ehkä kätevin tapa tallettaa varoja online-pelaamisessa. Tunnetuimpia näistä ovat tietenkin VISA ja MasterCard. Sen sijaan esim. tunnettua American Express luottokorttia ei yleisesti tai ainakaan usein voi käyttää talletusten tekemiseen pelitarkoituksessa, johtuen USA:n lainsäädännöstä. Samoin Diners Club ei ole yleisesti hyväksyttyjen korttien joukossa.

Nopea talletusmuoto

Luottokortit ovat yksi nopeimmista tavoista tallettaa varoja pelitilille. Luottokortilla tallettaminen tapahtuu pelisivuston käyttämän maksunvälittäjän kautta. Maksunvälittäjät käyttävät erilaisia edistyneitä suojaus- ja salausmetodeja, jotta kortin käyttäminen on turvallista.

Mahdolliset kulut

Se, onko kortilla tallettaminen maksullista vai ilmaista, riippuu pelejä tarjoavasta pelisivusta. Suurimmassa osassa talletuksesta peritään palvelumaksu, joka on joko pari euroa tai 1 % – 2,5 % siirrettävästä summasta. Osa pokeria ja muita rahapelejä netissä tarjoavista sivuista maksaa siirtokulut pelaajan puolesta joko kaikissa tai tietyn summan (yleensä 100€) ylittävissä talletuksista.

Tallettaminen kortilla

Pelisivuston rahansiirrossa talletustavaksi siis valitaan luottokortti, eli yleisesti joko Visa, Mastercard tai nettiin aktivoitu Visa Electron. Tämän jälkeen valitaan haluttu talletussumma ja talletus vahvistetaan syöttämällä kortin numero, kortin haltijan tiedot ja turvakoodi. Turvakoodi, eli CVC-turvanumero, on kortin kääntöpuolelta (allekirjoituspuolelta) löytyvä kolmen numeron sarja. Tätä tarvitaan talletuksen hyväksymiseksi aivan samoin kuin missä tahansa nettiostoksessa.

Jos pankkisi ja (Visa)korttisi käyttävät 3D-secure tekniikkaa, tässä vaiheessa pankkisi kysyy sinulta vielä korttisi salasanaa. Jos 3D-secure ei ole käytössä, tätä vaihetta ei ole. Mahdollisen salasanavaiheen jälkeen siirto on valmis.

Välitön ja erittäin turvallinen maksu

Luottokortilla tallettaminen on suositeltavaa, sillä se on turvallista, helppoa ja nopeaa: kortilla talletetut rahat ovat heti pelitilillä ja pelaaminen voi alkaa välittömästi.

Rahannostot

Visa-luottokortilla varoja nostaessa ne menevät niin kutsutulle hyvitystilille, jolla olevia varoja voi käyttää maksamiseen normaalisti. VISA Electronilla tehdyt nostot sen sijaan menevät suoraan pankkitilillesi. MasterCardilla ei kortin rajoituksista johtuen voi nostaa varoja, vaan ne on nostettava jotain muuta menetelmää käyttämällä.

Yhteenveto

Luottokortti on hyvä tapa tehdä talletuksia, erityisesti, jos pelisivusto ei tarjoa mahdollisuutta nettipankin käyttöön ja jos et halua käyttää muita kolmannen osapuolen palveluja, kuten nettilompakoita.