Veikkaus.fi:n Keno – Pelaa Kenoa netissä

Veikkaus KenoKenon juuret ulottuvat tuhansien vuosien taakse kaukaiseen Kiinaan, mutta Suomessa Keno alkoi vuonna 2002. Ensimmäinen arvonta oli 22. huhtikuuta vuonna 2002. Vaikka peli on uudempi kuin esimerkiksi Veikkauksen lotto, se on tällä hetkellä Veikkauksen toiseksi suosituin peli. Keno alkoi Kiinassa lottopelinä, jolla Han-dynastia keräsi varoja sodankäyntiinsä ja kuuluisan Kiinan muurin rakentamiseen.

Kenoarvonta

Kenoarvonta suoritetaan kahdesti päivässä ja kenovoittoja lunastetaan yli 150 000 kappaletta joka päivä. Päiväarvonta, joka suoritetaan päivittäin klo 15, tuli uutena ominaisuutena Kenoon vuonna 2011. Nelonen näyttää ilta-arvonnan suorana lähetyksenä iltaisin klo 20:57. Kenoa on voinut pelata myös netissä alusta lähtien.

Säännöt

Kenossa valitaan 2 – 10 pelinumeroa 70 numerosta tai annetaan pelijärjestelmän arpoa numero haluttuun määrään kenorivejä. Riviin valittujen pelinumeroiden määrä kertoo kenotason, jolla pelataan. Kenossa on kiinteät voittokertoimet kullekin kenotasolle. Panoksen voit valita väliltä 0,50 – 10,00 euroa, joka on yksittäisen kenorivin hinta.

Pelimuodot

Kenon pelimuotoja ovat peruspeli, järjestelmä ja pelipaketti. Pelipaketteja voit pelata vain pelijärjestelmän arpomilla pelinumeroilla ja niissä on jo etukäteen määrätty rivimäärä ja kenotaso. Panoksen ja haluttujen arvontojen määrän päättää pelaaja. Perusrivejä voit pelata yhdellä kerralla vähintään 5 ja enintään 20 kpl.

Kestopeli

Kenoa voi pelata myös joko 2, 3, 4, 5, 6, 7 tai 14 arvonnan kestopelinä tai ikipelinä netissä. Kestona pelattaessa peli osallistuu valittuihin peräkkäisiin päivä- tai ilta-arvontoihin niin pitkään kuin se on pelattu. Ikipeli on netissä pelattava kestopeli, joka jatkuu niin kauan kuin pelitillä on riittävästi rahaa.

Kunkkukertoimet

Kenoon voi nykyään valita myös KunkkuKertoimet, Kenon lisäpelin, joka lanseerattiin syyskuussa 2013. Jokaisessa Keno-arvonnassa arvotaan 20 arvotun numeron joukosta KunkkuNumero. Mikäli KunkkuNumero osuu KunkkuKertoimilla pelattuun riviisi, voit tarkistaa voittosi erillisestä KunkkuKertoimien voittotaulukosta.

Järjestelmä

Järjestelmäpelaamisella tarkoitetaan usean rivin pelaamista samaan ruudukkoon. Järjestelmä pitää sisällään kaikki ne perusrivit, jotka valituilla pelinumeroilla voidaan muodostaa valitulla kenotasolla. Kenon järjestelmiä pelataan kenotasoilla 2 – 9. Kenotaso tarkoittaa pelinumeroiden määrää yhdessä rivissä. Järjestelmässä pelinumeroiden määrä voi vaihdella 3:sta 10:een. Valitun järjestelmän kokonaishinta muodostuu valitun panoksen, järjestelmän sisältämän rivimäärän ja arvontojen lukumäärän tulona.

Pelaaminen

Kenoa voi pelata joko netissä tai peliä myyvissä liikkeissä. Myyntipaikassa voit valita pelitavaksesi joko kupongin, pikapelin, jolloin kone arpoo numerot, tai valmiskupongin. Valmiskuponkeja jaetaan muun muassa aikakauslehtien välissä liitteinä, ja niihin on painettu valmiiksi Täyskeno eli 10 riviä. Tällaisen valmiskupongin voit aktivoida siis Kenoa myyvissä liikkeissä tai Veikkauksen pelisivuilla. Panoksen saa määritellä itse, Täyskeno maksaa 10 kertaa panoksen määrän ja samalla valmiskupongilla voi pelata useamman kerran. Monissa myyntipaikoissa voi myös pelata porukkapelejä, jotka voivat olla joko pelijärjestelmän arpomia tai myyntipaikassa tehtyjä.

Kenossa arvotaan 20 voittonumeroa väliltä 1 – 70. Arvonta suoritetaan kahdesti päivässä. Pelaaja voi osallistua joko päiväarvontaan, ilta-arvontaan tai molempiin. Päiväarvonnan peliaika päättyy päivittäin klo 14.45. Pelin voittoon vaikuttavat pelirivin numeroiden määrä (=kenotaso), valittu panos ja osumien määrä. Kullekin kenotasolle on määrätty omat voittoluokat ja –kertoimet, ja kussakin pelirivissä voi olla vain yksi voittotulos.

Veikkauksen Kenon Voittoluokat

Kenon voittoluokat