Veikkauksen Viking Lotto

Veikkaus Viking LottoViking Lotto on maailman ensimmäinen kansainvälinen lottopeli ja täten todellinen edelläkävijä kansainvälisessä pelaamisessa. Ensimmäinen arvonta suoritettiin vuonna 1993. Viking Lotto on suosituinta Suomessa, Tanskassa ja Norjassa, joissa pelataan yhteensä noin 90 prosenttia kaikista ruudukoista, vaikka peliä pelataan myös muissa maissa. Suomen osuus Viking Loton kokonaisvaihdosta vuonna 2012 oli noin 14 prosenttia. Viking Loton vaihdosta noin 10 prosenttia pelataan Ruotsissa, Islannissa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Päävoitot ovat jakautuneet eri maihin lähes samassa suhteessa kuin niissä on pelattukin.

Lukuja

Viking Lotto on Veikkauksen 4. suosituin peli. Vuonna 2012 suomalaiset pelasivat Viking Lottoa yhteensä 110,9 miljoonalla eurolla. Pelin osuus Veikkauksen liikevaihdosta oli 6,2 %.

Onnennumero

Vuonna 2004, kierroksella 34 otettiin käyttöön Viking Loton Onnennumero Suomessa, Tanskassa, Norjassa ja Islannissa. Viro on ollut vuoden 2010 kierroksesta 15 saakka mukana Onnennumerossa. Latvia ja Liettua ottivat Onnennumeron käyttöön liittyessään peliin vuonna 2011 (kierros 8).

Lisävoittoluokat

VikingPlus-lisävoittoluokat otettiin käyttöön kierroksella 24/2009 ja ne sulautettiin osaksi pääpeliä kierroksella 4/2013.

Ennätyspotti

Kaikkien aikojen suurin tarjolla ollut Viking Loton potti oli 26 miljoonaa euroa.

Pelin säännöt

Viking Lotossa valitaan 6 pelinumeroa 48:sta tai annetaan pelijärjestelmän arpoa numerot pikapelinä haluttuun määrään rivejä. Arvonnassa arvotaan 6 voittonumeroa ja 2 lisänumeroa. Yksi Viking Lotto-rivi maksaa 0,80 euroa.

Pelimuodot

Viking Loton pelimuotoja on peruspeli, järjestelmä ja haravajärjestelmä. Perusrivejä voi kerralla pelata enintään 20 kpl joko omavalintaisilla numeroilla tai pelijärjestelmän arpomina pikapeliriveinä.

Arvonta

Viking Lotossa arvotaan 6 numeroa ja 2 lisänumeroa. Pelin arvonta suoritetaan kerran viikossa keskiviikkoisin Norjassa. Arvonta esitetään nauhoitettuna Suomessa samana iltana MTV3:lla.

Voittoluokat

Viking Loton voittoluokkia ovat 6, 5 + 1, 5, 4 + 2, 4 + 1, 4, 3 + 2, 3 + 1, 3, 2 + 2 ja 2 + 1 oikein (varsinaisten numeroiden määrä + lisänumeroiden määrä.).